Ontwerpen

Ja, dat is geweldig om te doen. Anders dan bij illustreren moet je je bij ontwerpen richten op het grote vlak, de compositie en zeker de kleur. Alles begint in je hoofd. Je maakt een schets, nog een en nog een. Net zo lang totdat je voor jezelf het evenwicht erin gebracht hebt en je het gevoel krijgt dat dit het moet worden.  Het kan grafisch zijn met  weinig of helemaal geen  kleur of juist uitbundig met heel veel kleur. Tegenstellingen opzoeken of juist niet. Ton sur ton, kleuren die tegen elkaar aan schuren en net die vibratie geven waardoor ze eruit springen.

Ik houd van folklore. Zonder folklore geen traditie of eigenheid. De prachtige breipatronen van Fair Isle , een van de Shetlandeilanden. De mooie ruiten van de Engelse tweed. De beeldschone motieven van de Toile de Jouy. Inmiddels ruim anderhalve eeuw terug maar nog steeds prachtig.

Ik bewonder de Indiase zijden stoffen  in sprookjesachtige kleuren en  met fraaie handbedrukte motieven. Al deze onderwerpen boeien me en geven me inspiratie  maar ik geef er wel m’n eigen toets aan, zodat het mijn ontwerpen blijven.

error: Content is beveiligd!!