Tuinontwerpen

Een illustratie, een ontwerp, een tuinontwerp, eigenlijk hebben ze drie dingen met elkaar gemeen.

Ze worden getekend, ze worden gekleurd en het vlak wordt ingedeeld. Klein  of groot, er wordt gezocht naar evenwicht en  een  goede compositie. Alleen komt er bij een tuinontwerp nog een factor bij : het ‘meubilair’. Dat zijn de planten, de bomen en struiken, het gras. Bij het maken van een tuinontwerp staat de wens van de opdrachtgever centraal.

‘Wat is het budget, hoe is de gezinssamenstelling en zijn er huisdieren? Hoe is de ligging en wat is de grondsoort? Maar minstens zo belangrijk is hoeveel beschikbare tijd de bewoners hebben voor het tuinonderhoud. En natuurlijk: wat is hun smaak?’. Al deze elementen neem ik mee in mijn ontwerp.

Een tuin moet eigenlijk het hele jaar door aantrekkelijk zijn en dat kan door een slimme keuze van bloemen, planten, struiken en/of bomen. Een opeenvolging van bloei, bessen en bladeren die verkleuren is altijd aan te raden. Je kunt ook dieren naar je tuin lokken door een waterpartijtje aan te leggen of een grote ton neer te zetten. De kikkers en padden komen vanzelf op het water af en de vogels eten van de  bessen. Kortom er is reuring in de tuin. Het wordt er beslist levendiger op en ik kan je daarbij helpen hoe dat te verwezenlijken door mijn kennis, ervaring en passie met je te delen. Ook als je geen tijd hebt, dan nog zijn er planten die weinig onderhoud nodig hebben. Maar het belangrijkste is dat je een tuin krijgt die aan je wensen voldoet en rekening houdt met  jouw aandachtspunten.

error: Content is beveiligd!!